Cumartesi, 10 Ağustos 2013
  3 Yanıtları
  24.5K Ziyaretleri
  Abone olun
s4'üm çok fazla ısınıyor. acaba bu sorun nasıl giderilebilir?
Bu iletiyi değerlendirin:
10 yıl kadar önce
·
#1397
Merhaba. Samsung Galaxy S4 kullanıcılarının genel olarak bir kısmı ısınma sorunundan şikayetci. Sorunuz üzerine yerli ve yabancı kaynakları araştırdığımda ısınma yaşayan kullanıcılar telefonun yazılımını güncellediklerinde ısınma sorununun geçtiğini belirtmişler. Başka birisi telefonun sd kartını telefon üzerinden biçimlendirerek ısınma sorununu azalttığını belirtmiş. Yazılımsal olarak kaynaklanıyorsa görev yöneticisinden arka planda çalışan gereksiz uygulamaları ve senkronizasyonları kapatarak ısınma sorununa çağre bulduklarını belirtmişler. Sizde bulduğum çözüm yollarını deneyerek ısınma sorununu gidermeye çalışabilirsiniz.

- İlk olarak telefonun yazılımını güncelleyin.

- Gereksiz uygulamaları kapatın. Aşağıdaki uygulamalarla kolayca kapatabilirsiniz.
ES Task Manager Android Görev Yöneticisi Uygulaması

Task Manager Android Görev Yöneticisi Uygulaması

- Güç tasarruf modu ve geri yedekleme özelliğini pasif hale getirin.

- Uygulamaları güncelleyin.

- Isınmaya neden olacak kılıf gibi aksesuarlar kullanmayın.

- SD kartı biçimlendirip, formatlayın.
10 yıl kadar önce
·
#1400
-2
Oy
Geri Al
Kanımca telefonun ısınma nedeni şarjda çok bırakıyorsun .
9 yıl kadar önce
·
#3188
Aslında ısınma sorununun çözümü çok kolay. Geçelerde bir sitede okumuştum ve denedim gayet kolay ve sorun çözümü net.

Android Cihazlar İçin Isınma Sorunu

Günümüzün en gözde buluşlarından birisi olan akıllı telefonlar her geçen gün daha da çok kullanıcı yelpazesine ulaşmakta. Fakat ne kadar gelişirse gelişsin, gene de bazı hastalıkların önüne geçilemiyor. Bunlardan en önemlisi çok fazla ısınma ve bunun iki sebebi var.
http://1.bp.blogspot.com/-KaCqmBRmil4/U6mi87f5DSI/AAAAAAAABRw/ipZzGGGf1Lg/s1600/Android-4.2.2-s%25C3%25BCr%25C3%25BCm-g%25C3%25BCncellemesi1.jpg
Bunlardan birisi telefonun Android işlemcisi ve donanımlarının sürekli çalışmasından kaynaklı olarak ısınmadır. bilhassa de çok bir işlem gücü gerektiren programlar çalışıyorsa aşırı ısınma meydana gelir ve zaten kullanıcısını uyaran bir sisteme de sahiptir bu telefonlar. ayrıca cihazınız şarj olurken de ısınabilir ve bu aşırı

Bellek problemi olan cihazların ısınması isimlendirilen en popüler sorundur yani 16 GB piyasası olan bir telefonda 8GB gibi bir yer kaplaması telefonda çok aşırı derecede işlemci ısınması ve yavaşlama bunun gibi sorunları yanında getirmiş
http://4.bp.blogspot.com/-SdoNVzybQkc/U7nU_xaV3xI/AAAAAAAABfU/CZMsYJbq5wA/s1600/nokia-z-launcher.jpg

Bu problem için alınması gereken önlemler ise;

İlk olarak orjinal şarj aleti kullanınız ve diğer cihazlarla telefonunuzu şarj etmeyiniz. Bu telefonunuzun pilinin de ömrünü uzatır.
Genel olarak telefonu korumak adına alınan kılıflar da zararlıdır. Kalitesiz ve çok aşırı kapalı olunca hava ile ilişki olmaması nedeniyle telefonlarda çabuk ısınma yapar.
Telefonlarınızın senkronizasyonun sürekli açık olması ve wifi nin kapsama piyasası dışında açık olması telefonu yoracağından telefonunuz gene ısınmaktadır.
Kuvvet tasarruf modu kapalı tutulduğu takdirde de ısınmayı bir nebze azaltmış olacaksınız.
Telefonunuzdaki uygulamaların güncellenmesi de şarj meselesinde azaltıcı etki yapmaktadır.

Uzmanlara göre telefonlardaki bataryaların genel ömrü bir yıldır. Bataryaları yetkili servislerde ölçtürüp ne kadar sağlıklı olarak ne kadar çalışacağını öğrenmeniz mümkündür.
Bir yandan da uzmanlar eğer bataryanızda çok ısınma ve şişme görülüyorsa bir daha onları kullanmamanız gerektiğini ifade etmektedirler. Tehlikeli olduğuna dair iddialar bulunur.
Telefonunuzu sıcak ortamlardan uzak tutmak da çözüm olacaktır.
Camın önü plaj benzeri doğrudan güneş sektör yerlerde telefonunuzu asla bırakmayınız. Bu da direk ısınmaya neden olur.
Cep telefonunuz şarjdayken de cihazınızı kullanmamanız gerekmektedir.

Eğer telefonunuzda bir bozulma meydana gelirse mutlaka deneyimli yetkililere teslim ediniz ve yaptırınız. Nedeni ise deneyimli olmayan kişiler de yanlış tamir yapacağından yine ısınma derdi ortaya çıkmaktadır.Telefonunuzun bir sıkıntı olması halinde orjinal parçalarının taraf sanayi parçalarla değişimine asla izin vermeyin. Telefonun ısınmasına ve bataryanın şişmesine sebep olabilmekte bu hal. Bataryanın şişmesi ve telefonun çok aşırı ısınması size bir işarettir. hemen bataryayı çıkarın sebebiyse patlama olasılığı çok yüksektir. Bir daha telefona o bataryayı takmayınız.

Oyun oynandığı süre telefonun çok aşırı ısınması gelen şikâyetler arasındadır. Bu durum çok aşırı normal sebebi ise siz telefonunuzdaki uygulamaları ve oyunları kullanmaya başladığınızda telefonunuzun işlemcisi ramı ve ekran kartı kendiliğinden otomatik şekilde çalışmaya başlıyor kendini yoruyor ve böylelikle cihaz ısınmaktadır.

Mobil veri ve internet kullanımının da telefonu çok fazla ısıttığı bir gerçektir. nedeni ise aynı anda birçok uygulama ve bu uygulamaların teknik donanımları da çalıştığından telefonunuzun ısınması çok fazla normal bir durum.Sizlerin telefonlarınızda kalıcı çözümler uygulaması elbette ki pek mümkün olmayacaktır. Bahsettiğimiz detayları uygulayarak biraz da olsa telefonunuzun ısınma sorununun önüne geçebilirsiniz. Asıl çözüm üreticilerin geliştirmesi gereken cihazlar. Bizimkisi yalnızca geçici çözüm.
  • Sayfa :
  • 1
Henüz bu iletiye bir yanıt yazılmamış.
Bu iletiye ilk yanıt yazan siz olun!
Yanıtınız
Güvenlik Kodu
Sitemizi bot ve izinsiz yazılımlardan korumak için sorunuzu göndermeden önce güvenlik kodunu yazmanızı istiyoruz.